sitemap  Honlaptékép   |   facebook logo  Facebook oldalunk

philipsAz inhaláció kíméletes terápia, akár természetes kezelése is lehet a légutaknak, pl.: ha tiszta fiziológiás sóoldattal vagy Salvus vízzel inhalálunk. Az inhalációs terápia célja a gyógyító szerek hatékony bejuttatása a tüdőbe, légutakba. A kezelés alkalmas megelőzésként vagy a hurut oldására egyszerű fiziológiás sóoldat, víz vagy orvosi javaslatra hurutoldó, hörgőtágító gyógyszer sós vizes oldatban. 

Bővebben...

tapeA kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető.

A kinesio tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.

Bővebben...

borítóMinden egyes lépés olyan erőkifejtést jelent a lábunkra, amely testsúlyunk két-háromszorosárnak felel meg. A kor előrehaladtával a talp kiszélesedik és a lábfej boltozata megsüllyed, a sarokcsontot körbe párnázó zsírszövet mennyisége lecsökken.

Bővebben...

helyes ulesAz ülő testtartás a gerinc számára igen megterhelő. A csigolyákra és a porckorongokra ható nyomóerő lényegesen nagyobb, mint álló helyzetben és ez veszélyeztető tényező a gerincpanaszok kialakulása szempontjából.

Bővebben...

rollátorJárást segítő eszközökre több okból lehet szükségünk. Indokolt az alsó végtagok fájdalma, gyulladása, ízületi kopása, bénulása miatt, de szükség lehet rá valamilyen balesetből adódó sérülés miatt is, pl.: törés. Segít ha a járás és a mozgás fájdalmas és megerőltető.

Bővebben...